Neuropire: 25 års Ekspertise i Hjemmetræning af Børn
Hjemmetræningen er for forældre hvis børn er udfordret af funktionsnedsættelser. Med over 25 års erfaring tilbyder vi målrettet støtte og skræddersyede træningsprogrammer, der skaber varige, positive ændringer i børns liv.

Målgruppe
Hjemmetræning er en målrettet indsats for børn med komplekse neurologiske udfordringer og behov. hvilket vil sige at fokus er rettet mod årsagen bag symptomerne. En hjælp og en tilgang der ligger over den standardiseret støtte. Tilgangen og valgte metoder har som mål at fremme og styrke styrke hjernens kommunikation, med sigte på at fremme varig trivsel hos børn.
Neurospires tilgang


Træningsplaner og rutiner
Træningsplanernes unikke struktur understøtter det komplekse samspil mellem barnets enkelte udviklingsområder. Fordi fysiske og mentale udviklingsområder hver især, så gensidigt påvirker hinanden, er det kombinationen og samspillet i sammensætningen af metoder som danner en helhed. Støtten og strukturen ligger i fundamentet af, at der er fokus på at hjælpe barnets hjerne. At formå at hjælpe barnet opnåes derfor igennem den stabiltet som brug af rutiner udgør, som er essensen i at oparbejde forbedret kommunikation neurologisk
Resultater og opnåede Milepæle
Efter få måneders målrettet træning har de fleste børn som følger rutiner , programmer og protekoller oplevet at indhendte en eller flere motoriske, sensoriske og sociale forbedringer – milepæle, som mange troede var umulige. Der ses det, at børnene, nyder godt af det kontinuerlig og vedholdende daglig træning byder inde med. Fordele baseret på de fordele børn opnår gennem støtte fra tæt kontakt til forældre. En relation og et unikt forhold, som vinder når der skal følges en plan, hvor hver en deltaje har en vigtig betydning, som er baseret på tilstædeværelsen af stor stabilitet.

Betydningen af at anvende metoder, der fremmer hjernens plasticitet, i forbindelse med hjemmetræning af børn med autisme. Her er en præcisering af de centrale budskaber:
1.Hjernens krav og behov:
Hjernen reagerer, når dens behov ikke bliver dækket. Derfor er det vigtigt at arbejde med metoder, der understøtter dens plasticitet – altså dens evne til at tilpasse sig og udvikle sig.
2. Omsorg og nærvær:
Forældres evne til at være omsorgsfulde og nærværende har stor betydning for barnets udvikling. Den omhu og dedikation, de bringer ind i hjemmetræningen, er afgørende for resultatet.
3. Detaljernes betydning
Metoderne og programmerne, der anvendes i hjemmetræningen, er ofte detaljerede og kræver præcis implementering for at være effektive. Forældrene spiller en central rolle i at sikre dette.
4. Guidance og support:
Ved at deltage i hjemmetræning får forældre ikke blot mulighed for at påvirke, hvilken hjælp deres barn modtager, men de får også støtte og vejledning, så processen bliver så effektiv som muligt.
5. Hjemmetræning som løsning:
For børn, der har brug for mere støtte, end de kan få gennem standardtilbud, kan hjemmetræning være den mest optimale tilgang til at børnene øger deres potentialer, samt samler op i forhold til børnenes behov for at hjælpe børn med at blive inkluderet i en del af fælleskabet.
Forældres rolle og det vigtige Samarbejde
Mange børn lever med milde symptomer, men der er også en stor gruppe, hvor udfordringerne er mere komplekse og uforudsigelige, med vidtrækkende konsekvenser. Spektret af udfordringer og funktionsniveauer varierer betydeligt – nogle børn formår at tilpasse sig, mens det for andre er langt sværere.
Forældre har en unik rolle med den dybeste indsigt i, hvordan man bedst imødekommer barnets behov og interesser. Derfor er deres engagement uundgåeligt en central faktor. Vores erfaring viser, at et tæt samarbejde med forældrene skaber de bedste forudsætninger for en positiv udvikling for barnet og et givende samarbejde for alle parter.
Essensen af Samarbejdet
Hos Neurospire samler vi al nødvendig viden og ekspertise for at støtte jer forældre i at hjælpe jeres barn bedst muligt. Vi arbejder tæt sammen med jer og kombinerer vores indsigt og engagement for at skabe målrettede retningslinjer, der styrker barnets udvikling. Fokusområderne inkluderer barnets fysiske helbred, motorik, adfærd og kommunikation. På denne måde giver vi jer de værktøjer og den tryghed, I har brug for at det skal kunne fungerer at løfte jeres barn potentialer.

Ressourcer og yderligere hjælp
Kontaktperson: Jeanette Lundqvist – For mere information om Neurospires hjemmetræning.
Håndbog om hjemmetræning (PDF): Social-, Bolig- og Ældreministeriet – Download her.
Gratis bog: Hjemmetræning af børn med hjerneskader – Fås hos Foreningen Hjernebarnet.
Foreningen Hjernebarnet: Læs mere om foreningens arbejde med børn der hjemmetræner
Om du kan få svar på dine spørgsmål?
Vi er klar, så Ring eller skriv bare
