Diagnose: Autisme
Jeg er Mikkel
Symptomer :
- Delvis høre-, føle- og synsnedsættelse
- Begrænset sprog
- Motorisk forsinket i svær grad
- Usikker i sine føelsemæssige udtryk
Mikkel fik indhentet udvikling og autisme symtoptomer forsvandt
Det havde en undervurderet positiv effekt på Mikkels udvikling og autisme at han fik større støtte hjemmefra.
Mikkels historie
Mikkels historie er et eksempel på en dreng, der var udfordret af neurologiske symptomer, hvilket førte til mistrivsel og nedsatte funktionsevner. Hans forældre valgte at hjemmetræne ham for at skabe mulighed for, at han kunne indhente udviklingsforsinkelser og reducere omfanget af symptomer. Dermed var målet at skabe forandring i sønnes trivsel og udvikling.
Kognitive og motoriske udfordringer
Mikkel kæmpede ikke kun med sproget; han manglede også grundlæggende færdigheder, hvilket gjorde, at han ikke var på niveau med sine jævnaldrende funktionelt, motorisk og kognitivt. Når opgaverne blev for svære, gav han hurtigt op og trak sig tilbage.
Problemer i sociale situationer
Mikkel havde særlige udfordringer ved arrangementer og fødselsdage, og det var også svært for ham at fungere i børnehaven. Her isolerede han sig ofte og undgik kontakt med andre, hvilket skabte konflikter. Der hjemme havde Mikkel også mange svære dag, hvor hans forældre kæmpede for at give ham støtte.
Daglige rutiner blev en del af Mikkels hverdag
Da Mikkels forældre havde søgt intentivt på nettet fortalte hans mor, da de kontaktede os hos Neurospire. Her var en opstart begyndet på en proces, der skabte afklaring på, hvad Mikke grundlæggende kæmpede med. Viden og indsigt i forholde der merer i dybden formåede at støtte ham i forhold til det han havde brug for. Undersøgelser blev sat i gang, og resultaterne bidrog til at skabe et samlet billede af, hvordan Mikkel hjælp kunne tilrettelægges. Hans forældre gik efterfølgende hjem med konkrete anbefalinger og en klar plan for, hvordan de bedst kunne støtte ham.
Hjemmetræning og afklaring
Konkrete målinger for udviklingsforsinkelser i %
Undersøgelserne gav Mikkels forældre et overblik over de udfordringer, Mikkel kæmpede med. Konklusionen var, at han havde en udviklingsforsinkelse på 55 %. Denne forskel mellem ham og hans jævnaldrende var tydelig i forhold til, hvad Mikkel kunne deltage i sammenlignet med andre børn, hvad han kunne og ikke kunne, samt den støtte han havde brug for.
Daglige rutiner blev en del af Mikkels hverdag
Nye og bedre dage
Den nye struktur i Mikkels hverdag indebar et skifte fra en tilværelse, hvor han ofte sad isoleret og passivt med sin spillekonsol, til en dag fyldt med strukturerede aktiviteter. Disse aktiviteter fokuserede på at udskille tungmetaller fra hans krop, styrke hans sanser, motorik og faglige evner samt integrere primære reflekser i hans nervesystem.
Forbedring :Fra 39 % til 56 % på et år
Mikkel opnåede at få forbedret sit funktionelt niveau fra 39 % til 56% i den periode han hjemmetrænede, hvilket betød at hans forældre og søskende og andre tydeligt kunne se en mærkbar forandring i hans væremåde og tilgang til opgaver Det var tydelig at mikkel havde ændret sig til at være en dreng med meget mere selvsikkehed. Selv hans tandlæge der så ham et par gange om året bemærkede den store forandring.
Vi er her for at hjælpe
Som familie hos Neurospire kan du få rådgivning fra vores erfarne børnekonsulent. Jeanette Lundqvist, hun har et indgående kendskab til børn som får hjælp til udvikling