SYMPTOMER

Motorisk forsinkelse

Motorisk forsinket

Neurologiske diagnoser og symptomer.

Motorisk forsinkelse handler f.eks. om børn hvis øjne drejer ind mod næsen, småbørn der har svært ved at støtte på benene eller når en  baby ligger for stille uden initiativ til at begynde at trille eller pludre.

Åsagen  bag motorisk forsinkelse ydre sig med vidt forskellige symptomer skal ofte søges i hjernen og det er derfor også ved at hjælpe hjernen, at vi kan hjælpe det enkelte barn.

Viden om

Hjernens mange opgaver

For en del børn har motoriske forsinkelser, meget store individuelle konsekvenser, fordi de griber ind i barnets liv og forstyrrer og begrænser deres liv.

Skaber begrænsinger i forhold til at kunne tale, til at gå, løbe, lege og klare sig i skolen som andre børn. Alt sammen vigtige dele af den udviklingsproces der foregå i hjernen og hele krop.

Et godt første skridt handler om at du får mere viden om motorisk forsinkelse

Som forældre, kan det være frustrerende at prøve at opleve at ens barn er forsinket  motorisk.

Det kan også være en udfordring at få de svar som man behøver eller den støtte som der er behov fra omverdenen.

Men et godt modtræk, kan være at indhente mere information, for med den information opnås en større klarhed over hvad det handler om og hvad der kan gøres for at få hjulpet barnet.

children, brothers, boys-4894710.jpg
En efter en opbygges den ene motoriske færdighed efter den anden

 M O T O R

Min rolle er at give børn de bedste muligheder

 M O T O R I S K

                     F O

Jeg stæber efter at skabe bedre livskvalitet, for de børn, der oplever motorisk forsinkelser.

Derfor har jeg i tre årtier arbejdet med børn, deres forældre og en lang række specialister inden for området der omhandler neurlogisk udvikling, i bestræbelserne på at finde frem til de bedst egnede  udviklingsprogrammer.

Mit mål er at imødekomme at børn og deres familie, får den hjælp der er behov for.

landscape, nature, fall-7603007.jpg
BØRNEKONSULENT
JEANETTE LUNDQVIST
TLF 2290 7511
info@neurospire.dk

Har du brug for at dit barn med motoriske forinkelser får mere hjælp?

http://neurospire.dk/wp-content/uploads/2023/05/cropped-logo-2-hvid.png
 M O T O R I S K   F O R S I N K E T

    DEN  NEUROLOGISKE VEJ

  ÅRSAG  ·  AFKLARING · HANDLING

Læs om Malou

girl, swing, rocking-996635.jpg

Læs om Malou

Malau havde tidligt svært ved at løfte sit hoved, når hun lå på maven de første måneder efter fødslen, og rulle rundt og trille var meget svært.

Hun var slap i kroppen, og måtte støttes op af puder for at hun kunne sidde i barnevognen selv efter 12 måneder.

Hun begyndte ikke at kravle som de jævnaldrende børn i mødregruppen, da hun var 6-8 måneder, men blev stadig på samme plet på gulvet indtil hun var et år. Men så begyndte hun at bevæge sig rundt.

Så da de andre børn på hendes alder gik rundt og var over alt, kravlede Malou stadig rundt indtil hun var to år. Det var omtrent et år efter, at de jævnaldrende var begyndt at gå.

Og det var svært. Malous små ben forsvandt under hende igen og igen. Hun trænede og trænede at få lært at gå, men helt godt blev resultatet ikke.

Da hun var 7 gennemgik Malou, en neurologisk undersøgelse, som viste at hun både var forsinket sensorisk og motorisk. Hendes forældre fik programmer med hjem, og det hjalp Malou, som fik et løft udviklingsmæssigt.

Både synet, hendes finmotorisk og grov motorisk fik Malou hentet flere færdigheder og hun fik lært at cykle.

 

 

Forældre fortæller

Det har gjort det så meget nemmere at planlægge vores dagligdag nu. Vi er så glade for at vi gjorde det her. Efter vi er startet her forstår vi hvorfor Tobias gjorde tingene som han gjorde og ofte var fraværende. Der er så meget der er ændret nu, for vi kan at det vi gør, virkelig gør en forskel, hvor vi har en dreng der stortrives.

dreng tegning

Tobias på 7, ADHD

Tobias mor, Ballerup

Meget oplysende foredrag. Vi kan nu bedre forstå de udfordringer, vores dreng har, og hvordan det er muligt at hjælpe og støtte ham. Herfra vil vi tænke og handle ud fra at det er positivt, at vi faktisk godt kan gøre noget for at hjælpe ham, efter at vi har hørt din historie Jeanette.

dreng tegning

Mor til 9 -årig dreng med ADHD
Foredrag på KINOSOLOGI-AKADEMIET