Hvordan hjælper jeg mit barn med motoriske forsinkelser?
Oplever du at dit barns udvikling er begrænset, at tiltag kun har en ringe effekt, så du overordnet set oplever at dit barn ikke udvikler sig og trives som de jævnaldrende børn, kan du bruge den energi du har til at søge mere viden.
Ved at du tilegner dig mere viden, får du en større indsigt i hvordan du kan hjælpe dit barn med motoriske forsinkelser.
Det vil være det første skridt til at du får hjulpet dit barn, fordi at viden er en styrke. Jo mere indsigt du har i forhold der handler om dit barns hjerne, jo bedre er du i stand til at træffe de valgt som du tænker er de bedste for dit barn.


Hvorfor hjælpe mit barn udfra en neurologisk tilgang?
Årsagen til at børn er udfordret af motoriske forsinkelser, skyldes ofte forhold i hjernen og nervesystemet, hvilket betyder at der opstår symptomer der er motorisk relateret i et eller andet omfang og forskellig grad og ofte i sammenhæng med andre symptomer
Det betyder at barnet har et helt særlig behov for hjælp, dels med sigte i minimerer yderligere negative påvirkninger. Påvirkninger som forsinker udviklingen eller som risikerer at forværre tilstanden.
Samtidig med at andre programmerne har sigte i at optimerer forhold der virker er befordrende for hjernens udvikling og som over tid indhente motoriske forsinkelser og andre symptomer.


Hvorfor hjemmetræne mit barn med neurologiske udfordringer?
For nogle børn der er opstår motoriske forsinkelser fungere hverdagen? For andre børn med motoriske udfordringer er hver dag en kamp, hvor du som far eller mor oplever et barn som hverken trives eller udvikler sig i den rigtige retning.
Hjemmetræning er godkendt af folketinget, for at forældre på egen hånd kan træffe beslutning om hvilken hjælp de ønsker til deres barn, som Håndbogen om hjemmetræning oplyser om(Den kan hentes som pdf på Socialstyrelsen hjemmeside)
Et barn med motorisk forsinkelser kan i deres trygge ramme hjemme få hjælp og støtte af deres forældre, med sigte på at indhente den forsinkelse som der ses.
En Neurologisk indsats viser sig at have god effekt, fordi dagen er stuktureret og indeholder tiltag som imødekommer det enkelte barns specifikke udfordringer.
I takt med at den positive effekt af de neurologiske programmer opstår, støttes barnet i gradvist at kunne indgå i en større ramme som omfatter børneinstitution, skole og fritidsaktiviteter.
Forældre og børn fortæller i bogen:"Hjemmetræning af børn med hjerneskader, familieres historier om hvorfor de hjemmetræner". Bogen er gratis og fås i foreningen Hjernebarnet.


Hvordan planlægges mit barns forløb?
Ved vores første møder indsamles informationerne som danner grundlaget for den plan som der efterfølges arbejdes ud fra.
Informationer hvor afklarende spøgsmål kommer frem og hvor dit barn undersøges nærmere.
Undersøgelsen vil omfatte dit barns helbredshistorie, status på helbred, dit barns niveau i neurologisk udvikling, status på børnereflekser, og niveau i forhold til at lære at læse samt tilstædeværelse af neurlogiske symptomer.


Kan mit barn indhente sin motoriske forsinkelse?
Årsagen til motoriske forsinkesler, skyldes ofte fysiske påvirkninger i hjernen og nervesystemet, som blokerer for den kommunikation som er altafgørendende i et yderst sårbart elektrisk netværk.
Der er påvirkninger som vi kender der forværre hjernens evne til at kommunikerer og der påvirkninger og tiltag der positiv fremme hjernes udvikling.
De neurologiske programmer er udformet specifik så de har sigte i at fremme hjernens udvikling hos det enkelte barn. I takt med at rutinerne bliver indrullet i et barns dags program, påvirkes barnets nervesystem og hjerne, gennem ernæring, stimulering og træning.
Hver enkelt barn, som har symptomer som handler om autismeer påvirket af tilstanden meget individuelt. Programmerne vil med sikkerhed have effekt, når de forløber som det er tilsigtet.
Tilgangen hvor programmer adressere hjernen og nervesystemmet, viser sin effekt ved at barnets vidt forskellige symptomer aftager gradvist.


Hvor får jeg mere information?
Hos Neurospire her på disse hjemmesider finder du flere oplysninger om hvordan du kan hjælpe dit barn med autisme.
Du er altid velkommen til at tage kontakt hvis du har spørgsmål.
Du kan læse om hjemmetræning og finde deres håndbog om hjemmetræning uploadet på deres hjemmeside.
Forældre og børn fortæller om hjemmetræning og hvordan de oplever deres dage med hjememtræning i bogen: Hjemmetræning af børn med hjerneskader -familiers historier om hvorfor de hjemmetræner

BØRNEKONSULENT
JEANETTE LUNDQVIST
TLF 2290 7511
info@neurospire.dk

KONTAKT HER
BØRNEKONSULENT
JEANETTE LUNDQVIST
TLF 2290 7511
info@neurospire.dk
Børnekosulent i motoriske forsinkesler
Hos Neurospire møder du specialviden inden for området der handler om motoriske forsinkelser. Du mødes med en formidling af viden og finde svar, der handler om at få skabt forbedringer for dit barn.
Hos Neurospire tilbydes børn og deres forældre som søger hjælp i forhold til motoriske forsinkelser informationer der handler om at få sat skub i forhold til barnets neurologiske udvikling, en gennem en dybdegående og bred tilgang der er rettet mod årsagerne bag tilstanden.
Børnekonsulent der har specialiseret sig i børn med motoriske forsinkelser.
At føle at man bliver forstået, ser at der er muligheder og at turde tro på at tiltag vil virke, giver håb. Håb er det som dit barn har brug for og er selve fundamentet i at sikre at en behandling vil få effekt. Det som jeg kan hjælpe dig med.
Der er ingen hurtige løsninger i tilgangen til at hjælpe børn med motoriske forsinkelser, når vi sammen vil afhjælpe årsagen til at der opstår symptomer hos dit barn.
Motoriske forinkelser handler ofte om neurologiske forhold. Her viser rutiner sig at være effektive i forhold til at at bygger færdighedr op gennem neurolgiske programmer. Det er programmer somsom kræver ikke bare tålmodighed og men også energi. En tilgang som har sigte på at man som forældre finder en plads ved sit barns side, så i i fællesskab
Det er her jeg kan bistår dig. Jeg kender til de tanker du sikkert gør dig i den situation på de gode og de dårlige dage. Men jeg har også erfaringen med hvad der har virket for de fleste og så den løsning der skulle til for at de sidste også klarede udfordringer
Endeligt bruger jeg min viden og mine muligheder til hjælpe dit barn og jeres familie med at bygge broer, i alle retninger så I kan få den maksimale støtte som der skal. En støtte som kan vise sig at være uundværlig og som gør at i finder energien og styrken til at opnå et godt resultat af jeres fælles indsats.
SKAB FORANDRING
HAR DU BRUG FOR AT DIT BARN MED AUTISME FÅR HJÆLP?
Her på Neurospires hjemmesiden handler det om at bane vejen for at der kan ske ændinger for børn med autisme. Her kan du bl.a. vejledning om hvad der er årsagen bag diagnosen.
Forældre fortæller
Tak for et rigtig godt møde. Der var virkelig meget som vi direkte bruge. Alle forældre burde have den her viden. Det var meget jeg ikke vidste, om hvad Gustav kæmper med, og hvad vi kan hjælpe ham med.

Mor til Gustav på 10
Neurospire foredrag i Smørum
Meget oplysende foredrag. Vi kan nu bedre forstå de udfordringer, vores dreng har, og hvordan det er muligt at hjælpe og støtte ham. Herfra vil vi tænke og handle ud fra at det er positivt, at vi faktisk godt kan gøre noget for at hjælpe ham, efter at vi har hørt din historie Jeanette.

Mor til 9 -årig dreng med ADHD
Foredrag på KINOSOLOGI-AKADEMIET