_________

Indlæringsvanskeligheder HJÆLP

Hjælp til børn med ordblidhed

Om neurologiske diagnoser, symptomer, viden & metoder til at hjælpe børn

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35618141/

Exposure to multiple metals and the risk of dyslexia

https://www.researchgate.net/publication/340590637_Urine_metals_concentrations_and_dyslexia_among_children_in_China

dreng tegning

Hvordan lærer mit barn at læse?

Andelen af børn med indlæringsvanskeligheder er støt stigende, fortalte en rapport som Undervisningsministeriet henviste til i 2022. og vi mødes med overskrifter i medierne der fortæller os at børn med diagnoser som ADHD, Autisme og Cerebral parese kan have indlæringsvanskeligheder.

Men hvad er årsagen til at børn som har så store udfordringer med læsning og/eller matematik?

Hvis vi tager udgangspunkt i et barns evne til at læse, så er ordblindhed er en funktionsnedsættelse, som handler om en mangel på kommunikation gennem hjernen

Alle tilfælde af ordblindhed kommer til udtryk på forskellig vis hos det enkelte barn.

Det handler om hjernen og her om de sproglige områder og hukommelsen, men også de områder der ligger i bunden af hjernen, omkring det der kaldes hjernestammen.

Det betyder at hvert enkelt barn har behov for en meget individuel hjælp.

Børn kan i takt med at der arbejdes med den neurologisk udvikling vokse sig ud af ordblindheden, fordi hjernen formår at danne nye neuroner og hjernen tilpasser sig trinvis.

Det får derfor også en betydning om indsatsen begynder tidligt, så barnet får tidlig hjælp og særlig guidning, fordi hjernen hos de yngste børn er meget modtagelig og påvirkelig.

Kort sagt er hjernen et samlet kommunikationscenter, som håndterer modtagelse, håndtering og afsending af tusindvis af informationer i minuttet gennem nervesystemet.

Derfor virker det også effektivt at adressere hjernen, med en indsats som har sigte i at hjælpe funtionen i hjernens neuroner og påvirke aktiviteten i enkelte områder.

For at opnå det, er det oplagt at forældre tager en primær og aktiv rolle i forhold til at få vendt deres barns udvikling. Netop det at man som forældre har det største kendskab til sit barn, viser sig at have den allerstørste betydning i forhold til at imødekomme indlæringsvanskeligheder, som manglende evne til at kunne læse, er et tegn på.

Socialstyrelsen har langt en stor indsats, sammen men interesseorganisationer i at vejlede om den hjælp forældre kan give egne børn i hjemmet, gennem hjemmetræning. Her er der en mulighed for at få sit barns kommune til at bevillige hjælpen.

Oplysninger ligger på din kommunes hjemmeside og du kan også læse den bog som Socialstyrrelsen har udgivet her.

Privat kan du vælge at få hjælp ved egenbetaling

landscape, nature, fall-7603007.jpg
http://neurospire.dk/wp-content/uploads/2023/05/cropped-logo-2-hvid.png

-Så gror håbet

  D Y S L E K S I

Neurologisk viden, teknikker & redskaber

spørg

B Ø R N E  K O N S U L E N T E N

KONTAKT HER

BØRNEKONSULENT

JEANETTE LUNDQVIST

TLF 2290 7511

info@neurospire.dk

Hvem er Jeanette Lundqvist, Dysleksi børnekonsulent

Jeg har arbejdet med området ordblindhed de sidste 23 år, hvor jeg har hjulpet børn med manglende neurologisk udvikling.

Igennem min kontakt med forældre og børn, deler jeg ud af min erfaring og viden på området der handler om hvordan forældre selv kan hjælpe deres børn, hvis de får den viden, teknikker og de redskaber som der skal til.

Information der er tilegnet til forældre der oplever at deres børn kæmper med bogstaverne, og som får vendt situationen så der kan blive skabt et fundament for håb og motivation.

Det handler om at jeg møder børn og deres forældre, med øje for at vi sammen skaber de bedste forudsætninger for at arbejde med at afhjælpe dysleksi i takt at der arbejdes med neurologiske udvikling.

Derudover holder jeg indimellem foredrag, over teamet hvad det i praksis vil sige at hjælpe børn der har mentale og fysiske udfordringer.

Jeanette Lundqvist

Børnekonsulent, forældre, forfatter og foredragsholder

 

 

Forældre fortæller

Det har gjort det så meget nemmere at planlægge vores dagligdag nu. Vi er så glade for at vi gjorde det her. Efter vi er startet her forstår vi hvorfor Tobias gjorde tingene som han gjorde og ofte var fraværende. Der er så meget der er ændret nu, for vi kan at det vi gør, virkelig gør en forskel, hvor vi har en dreng der stortrives.

dreng tegning

Tobias på 7, ADHD
Tobias mor, Ballerup

Tak for et rigtig godt møde. Der var virkelig meget som vi direkte bruge. Alle forældre burde have den her viden. Det var meget jeg ikke vidste, om hvad  Gustav kæmper med, og hvad vi kan hjælpe ham med.

dreng tegning

Mor til Gustav på 10
Neurospire foredrag i Smørum

Brug for hjælp til dit barn?

Sammen gør vi en forskel