DIAGNOSE
Dysleksi
Dysleksi handler om hjernen
Børn med Dysleksi, ordblindhed eller manglende indlæringsevner har vidt forskellige symptomer, som alle har med hjernens funktion at gøre.
Fordi dysleksi handler om forhold i hjernen, så skal barnets udfordringer adresseres der hvor årsagen findes med redskaber der formår at hjælpe hjernen på vej i sin udvikling.
Hjernens celler
Mange tænker på at evnen til at kunne læse er en ret simpel opgave, og ikke det er en færdighed som er en overbygning på de mange andre udviklingstrin som et barn skal have på plads.
Udviklingstrin bygges op helt ifra bunden af hjernen, genem de første år i barnets liv.
Disse enkelte trin gør at hjernens celler får dannet det netværk af kommunikation, som der skal til for at læsning kan falde på plads som en naturlig proces.bygges op fra trinvis.
Opmærksomheden rettes mod årsagen
For børn som er blevet udredt og har fået konstateret dysleksi ses det i særlig grad, er det meget tydeligt hvilken betydning det har for dem når de får lært at læse.
For det ikke at kunne læse, forstyrre børn og begræsner dem i forhold til det liv der skal leves på mange områder.
Derfor er det relevant at rette opmærksomheden mod årsagerne bag dysleksien.
Opmærksomhed der handler om hvorfor hjernens neuroner i nogen grad er blokeret i at fungerer.
Den viden er nemlig nødvendig for at vil vil hjælpe et barn med at skaberden bedst mulige kommunikation i hjernes neuroner og bygger evnen til at læse op helt fra bunden
SKAB FORANDRING
Har du brug for at dit barn med dysleksi får mere hjælp?
Her på Neurospires hjemmeside, finder du mere viden og vejledning til hvilken retning der der kan være det næste valg du tager så dit barn bl.a. kan få lært at læse.

BØRNEKONSULENT
JEANETTE LUNDQVIST
TLF 2290 7511
info@neurospire.dk

Læsning er en neurologisk færdighed
Læs om Mikkel og andre børn og unge
Mikkel havde en autisme diagnose, og et fungerende sprog men kunne ikke læse, men det fik vi ændret. Han var ikke aldersvarende i forhold til interesser, og hans verden var meget begrænset. Han vill kun se de to samme børneprogrammer, og det fordrev han så mange timre med. Derfor var der ikke meget indhold i det han kommunikerede ud. Men det ændrede sig drastisk da han blev præsenteret for de neurologiske programmer og de blev en del af hans hverdag som 9-årig. Hans far udtrykte det som" Han deltager jo i meget mere nu. For nu læste Mikkel både underteksterne på TV, fagbøger og skønlitteratur, og så smittede det kraftigt af på, hvad Mikkel talte og skrev om. Nu var der banet vej for, at Mikkel familie oplevede at Mikkel begyndte at bidrage med sin viden i samtalerne og ikke mindst i skolen.
Forældre fortæller
Det har gjort det så meget nemmere at planlægge vores dagligdag nu. Vi er så glade for at vi gjorde det her. Efter vi er startet her forstår vi hvorfor Tobias gjorde tingene som han gjorde og ofte var fraværende. Der er så meget der er ændret nu, for vi kan at det vi gør, virkelig gør en forskel, hvor vi har en dreng der stortrives.

Tobias på 7, ADHD
Tobias mor fortæller
Glad for at få talt med dig idag, det gav et godt indblik i at der er er muligheder og løsninger. Det giver os håbet og troen på at når andre forældre kan, så kan vi også.

Emilie 9 år, ADHD
Far til Emilie, Ballerup