FORÆLDREKURSUS

Forældretræningskurset kommer med al den viden og indsigt i teknikker som knytter sig til at hjemmetræne børn med neurologike symtomer og diagnoser fysisk og mentalt.

En guidning til at forældre kommer godt i gang med at hjælpe børn hjemmefra, som også bygge på den viden og erfaring vi selv og andre har bygget op.

 

Forstå hvordan du vil kunne forbedre dit barns hjernefunktion

  • Lær hvordan du ved at tilegne dig viden, i højerer grad formår at træffe valg som gør du beskytter dit barns hjerne.
  • Forstå sammenhængen mellem Autisme, ADHD, forsinket udvikling, sprog, indlæringsvanskeligheder og de årsager der har med hjerne og nervesystemet at gøre..
  • Lær hvordan du med effektive redskaber vil kunne evaluerer hvor langt dit barn er i sin udvikling.
  • Hør os fortælle om teknikker som gør at du formår athjælpe dit barn ad de fysiologiske og neurologiske veje, hvor dit barn har behov.
  • Se når vi giver dig indstruktioner om øvelser, bedre vej til ernæring som du kan implementer hjemme og lad os følge med på tæt hold når du ser dit barn kommer i bedring.

 

 

Dette kursus omhandler:

 

  • Hjernen et netværk af neuroner
  • Neuroplasticitet
  • Genopret neurologisk balance

Derudover deler vi praktiske erfaringer.

Kursus indhold:

Forstå hjernen og pas på den 

Få indblik i hvordan kroppen i sin opgave gør hvad den kan for at beskytte og hjælpe hjernen med at udvikle sig , og hvad der hæmmer hjernen. Blokeringer der skaber begrænsning hos børn med forsinket udvikling, autisme, ADHD og andre tilsvarene diagnoser.

Evaluer dit barn

 

Undersøg og evaluerer, hvor langt dit barn er i sin udvikling og få overblik over hvad der er de næste udviklingstrin, så du har den viden med dig når du endeligt skal få dannet et samlet overblik over hvad der er dit barns udfordringer f.eks. bag diagnose.

Dit barn får en plan

 

For at komme igang hjemme må dit barn have en specifik og individuel plan, som vil være en støtte og et stryringsredskab. En plan som vi i fælleskab tilpasser, så du let kan implemeterer den hjemme hos jer.

Implementer planen hjemme

Lær hvordan du får bygget de altafgørende rutiner op, hvor du integrerer de indivuelt udvalgte programmer, prioteret så så de eksakt tager udgangspunkt i dit barns behov. En kobling hvor der tages udgangspunkt i at dit barn har sine egen fri vilje og hvor det derfor mest af alt handler om at motivere dit barn til at være med i processen.

hands, macro, plant-1838658.jpg

Neurospires forældrekursus

billede1-removebg

Underviser:

Jeanette Lundqvist

Kursuslængde: 20 lektioner

lektioner: 45 min

Introduktion

Velkommen

1/10

Velkommen til Neurospire

Vi tænker at du ligesom mange andre forældre vil kunne finde svar her som vil kunne hjælpe dig og dit barn.

Svar som der dels vil kunne være en måde hvormed vi kan guide og støtte dig, men også en bro som gør at du med afsæt i den viden du så får samlet får nogle redskaber, som gør at du bedre formår at guide og støtte dit barn.

Hjernen og neruroner

2/10

Gode råd om børn, støtte og vejledning er først aktuelt når vi forældre selv står og har et barn der har behov for hjælp. I den situation kan det være svært at vide i hvilken retning man skal søge efter svar.

Nogle børn har tydelige hjernerelaterede tilstande og symptomer som giver udfordringer, men det kan være svært at få klarhed over. Tilgengæld kan en tilgang, hvor forældre tilegner sig mere relevant viden om hjernen og nervesystemets funktion være et godt sted at starte.Det er derfor vi deler den viden her.

Vi beskytter hjernen

3/10

I denne lektion vil det handle om hvordan man bedst navegerer og søger at støtte børn i forhold til de faktorer som kendes fra at hæmme og begrænse børns nervesystem og hjernen. Stoffer som ikke kender nogen grænser men som kroppen absorberer og har svært ved at håndtere, fordi det handler om kemi.

Hjernen og nervesystemet har behov den hjælp der ligger i at vi kan tage vores forholdregler, og med den tilgang søger at minimerer de skadelige påvirkninger. Vi vil her søge at afdække områder som er relevante, for ad den vej at gøre det lettere for jer forældre at træffe valg.

Et overblik

4/10

For forældre hvis børn har neurologiske symptomer og måske en diagnose, hvor man ofte kan se at det afspejles i barnets udvikling, er det vigtigt at man har et indblik i om der ses en bedring eller en forværring.

Til dette formål er et vigtigt værktøj at få et overblik over hvor langt barnet er i sin udvikling inden for de forskellige retninger veje som børn følger fysisk og metalt. Det skyldes at fordi børns udvikling er funderet i funtionen af hjerne og nervesystem, så afspejler funktionnedsættelser sin tydligt. Men det gør også at vi fordi der er en læang række af teknikker og viden om at speeede processerne op i de enkelte udviklingstrin, med vores opmærsomhed tidligt kan søge at indhente disse forsinkelser.Undersøgelsen her danner grundlag for en individuel plan, der skal bruges til at guide forældre så de bedre kan støtte et barn fremadrettet.

Næring

5/10

En indsigt i den viden der er om hjernen, som du formentlig ikke har bemærket før. Information og metoder til at støtte dit barn nu, fordi den gør dig i stand til at fremskynde den healingproces som kroppen altid arbejder med.

Neuroplasticitet

6/10

Neuroplasticitet er hjernens egen måde at søge at skabe balance. Hvis børn mangler udvikling, er der et eller flere udviklingstrin der endnu ikke er på plads.

Derfor kan vores indsigt i viden om neuroplastiitet også være med til at vi med de valg vi træffer søger at støtte hjernen og nervesystemet bedst  når den prøver at genskabe stabilet. Tidligere tænkte man at det ikke var muligt at hjælpe hjernen, men det ved vi idag ikke er tilfældet, for der er mange veje til at påvirke den ubalance der er opstået i hjernen på når den opstår. Uanset om det er  sansemæssigt, motorisk eller emosionelt.

Vi ved også at de enkelte områder påvirker hinanden kraftigt, og at det derfor har betydning at den hjælp vi bidrager med har et holinitisk sigte på hele hjernen og ikke kun ensidig hjælp til et enkelt funtionsområde.

Det er med denne tilgang at du her vi få indblik i hvordan effekten af neuroplasititet her inkluders i den hjælp vi målretter børn gennem programmer.

Bevægelse og motorik

7/10

De rigtig vigtige værktøjer  i forhold til at hjælpe børn er brugen af rutinerer. Derfor har rutiner en cetral rolle i hjemmeprogrammerne. Det sikre forudsigelighed , en struktur og en ramme som er hensigtmæssig og befordrende for udvikling af hjerene og nervesystem , og den fremgang vi ender med at se hos børn.

Sanserne

8/10

De rigtig vigtige værktøjer  i forhold til at hjælpe børn er brugen af rutinerer. Derfor har rutiner en cetral rolle i hjemmeprogrammerne. Det sikre forudsigelighed , en struktur og en ramme som er hensigtmæssig og befordrende for udvikling af hjerene og nervesystem , og den fremgang vi ender med at se hos børn.

Rutiner og hjemmetræning

9/10

De rigtig vigtige værktøjer  i forhold til at hjælpe børn er brugen af rutinerer. Derfor har rutiner en cetral rolle i hjemmeprogrammerne. Det sikre forudsigelighed , en struktur og en ramme som er hensigtmæssig og befordrende for udvikling af hjerene og nervesystem , og den fremgang vi ender med at se hos børn.

En igennemgang af hjemmetræningsordningen. §32 og baggrunden forfoældre idag landet over vælger at træne deres børn der hjemme .  Siden hjemmetræning fik sin opstart i forsøgsordninger i landets kommuner idag er hjemmetræning blevet udbred og kendt. Her vil vi komme ind på hvad hjemmetræninsordning er og detaljerne bag  ordningen, så du lærer den at kende.

Motivation og forældre

Forældres motivation, unikke forståelse og nærhed skaber en stabil base, hvor det enkelte barn oplever en stor grad af stabilitete som gør at de trives og modnes i et trygt miljø, som er afgørende for deres udvikling.

Dette forældre kursus

Vi syntes det er så fascinerende at følge børns udvikling generelt. Men det er alligevel mest interessant at se hvad der er med til at gøre, at børn formår at minimere symptomer og/eller indhente udviklingstrin.En viden som vi har specialiserede os inden for og som vi vil gøre tilgængelig for jer forældre, hvilket er grunden til at der er dette forældre kursus er målrettet jer.

Forældre fortæller

Det har gjort det så meget nemmere at planlægge vores dagligdag nu. Vi er så glade for at vi gjorde det her. Efter vi er startet her forstår vi hvorfor Tobias gjorde tingene som han gjorde og ofte var fraværende. Der er så meget der er ændret nu, for vi kan at det vi gør, virkelig gør en forskel, hvor vi har en dreng der stortrives.

Tobias på 7, ADHD
Tobias mor, Ballerup

Tak for et rigtig godt møde. Der var virkelig meget som vi direkte bruge. Alle forældre burde have den her viden. Det var meget jeg ikke vidste, om hvad  Gustav kæmper med, og hvad vi kan hjælpe ham med.

Mor til Gustav på 10, Cerebral parese
Lacinia eget