SÅDAN FÅR DIT BARN HJÆLP

FORÆLDREKURSUS

Forældres instinktive ønske om deres barns trivsel er en fundamental del af at være i forældrerollen. Når forældre ser deres barn kæmpe eller oplever udfordringer, motiveres de ofte af denne dybe bekymring til at handle og søge efter måder at støtte og hjælpe deres barn på. Det afspejler den kærlighed og omsorg, som forældre har for deres børn og deres ønske om at se dem trives og lykkes

Når du som forældre søger svar

 

  1. Indsigt i Neurologiske Udfordringer og Vejledning til Forældre: Dette aspekt er afgørende for forældre, der søger at forstå og støtte deres børns behov på en informeret måde.
  2. Forældres Unikke Evne til At Skabe Trygge Miljøer: Forældres evne til at forstå og reagere på deres børns signaler er afgørende for at skabe et miljø, hvor barnet kan trives og udvikle sig.
  3. Strategier og Redskaber til Forældre: Kurset sigter mod at udstyre forældre med de nødvendige redskaber og strategier for at støtte deres børns udvikling på den bedst mulige måde.

Forældre træningskursus

Dette omfattende kursus inkluderer 10 nøgleemner fordelt på 22  moduler over i alt 26 timer

Dette kursus, fokuserer på at give forældre en dybere forståelse for, hvordan viden om hjernen kan være et værdifuldt redskab til at fremme børns udvikling. Selvom der stadig er meget, vi ikke ved om hjernen, er den eksisterende viden værdifuld og kan hjælpe med at skabe balance og navigere i valg, der skal træffes for at støtte børn, især hvis de har behov for fysisk eller mental hjælp.

At have en indsigt i de valgmuligheder, der er til rådighed, kan være afgørende for forældre, når de står over for at træffe beslutninger om deres børns trivsel og udvikling. At have adgang til relevant viden kan hjælpe med at vurdere og træffe de bedste beslutninger for ens barn.

Kurset har til hensigt at oplyse forældre om, hvordan de kan arbejde med deres barn derhjemme med fokus på barnets neurologiske udvikling. Det kan give forældre værdifulde redskaber til at guide og hjælpe deres barn ud fra den viden, de opbygger om hjernens funktioner og de redskaber, der er tilgængelige.

At tilvælge hjemmetræning, skal ses som et nødvendigt valg for de børn, der ikke trives eller udvikler sig tilstrækkeligt i traditionelle børneinstitutioner eller skolemiljøer. Her er målet med hjememtræning  at tilbyde forældre og børn et mere individuelt og målrettet forløb, der kan sætte skub i barnets udvikling.

Det er vigtigt at forstå, at hvert barn har forskellige behov, og derfor kan et skræddersyet forløb, der tager hensyn til et barns indivuelle behov, være afgørende.

Kurset tilbyder forældre redskaber til at navigere og støtte deres børn på en mere informeret måde, hvilket kan være afgørende for deres fremtidige succes.

 

 

Motivation og forældre

 

Forældre udgør en afgørende og uundværlig støtte i skabelsen af udvikling hos børn. I vores arbejde i dette felt anerkender vi konstant forældrenes centrale rolle og betydningen af deres engagement og støtte

Forældres unikke forståelse og nærhed skaber en stabil base, hvor barnet kan trives og modnes i et trygt miljø, hvilket er afgørende for dets udvikling

Håb og handlekraft

At aflæse barnets tegn og reaktioner er afgørende for at forstå, om de valgte tiltag som træning, stimulering og kostændringer har en positiv indvirkning på barnets udvikling og kommunikation. Dette kursus sigter mod at lære forældre at identificere og vurdere disse tegn, hvilket muliggør en mere informeret beslutningsproces og støtte til barnets udvikling.

Det giver forældrene redskaber og metoder til at observere og erfare effekten af at støtte barnets neurologiske udvikling, hvilket kan skabe mulighed for håb, handlekraft og positive forandringer i familien i stedet for følelsen af magtesløshed og frustration

Forældre fortæller

Det har gjort det så meget nemmere at planlægge vores dagligdag nu. Vi er så glade for at vi gjorde det her. Efter vi er startet her forstår vi hvorfor Tobias gjorde tingene som han gjorde og ofte var fraværende. Der er så meget der er ændret nu, for vi kan at det vi gør, virkelig gør en forskel, hvor vi har en dreng der stortrives.

Tobias på 7, ADHD
Tobias mor, Ballerup

Tak for et rigtig godt møde. Der var virkelig meget som vi direkte bruge. Alle forældre burde have den her viden. Det var meget jeg ikke vidste, om hvad  Gustav kæmper med, og hvad vi kan hjælpe ham med.

Mor til Gustav på 10, Cerebral parese
Lacinia eget