Se, læs her, hvad hjemmetræning kan gøre for dit barn!
Neurospires Alt om børn artikler


- Hør hvordan læringsprocessen ofte fungerer i praksis.
- Få indblik i, hvordan børn støttes i denne proces.
- Lær, hvordan hjemmetræningen bliver en trædesten til succes i fritidsaktiviteter, børnehave, skole og øvrige sociale sammenhænge.
En vej til selvstændighed og inklusion
For familier med børn, der har særlige behov, kan hjemmetræning være en afgørende periode, hvor barnet får den støtte og træning, der skal til for at udvikle sig. Formålet med hjemmetræning er at skabe et stabilt fundament, der gør det muligt for barnet gradvist at blive mere selvhjulpen og motiveret til at indgå i fællesskaber uden for hjemmet.
Mange forældre undgår bevidst at tage deres barn med ud i offentlige sammenhænge af frygt for uforudsete reaktioner. Det kan være for at forhindre, at barnet løber væk, reagerer voldsomt eller bliver overstimuleret. Andre børn kan godt håndtere at være ude, men reagerer med overbelastning og nedsmeltninger, når de kommer hjem igen.
Børn, der har svært ved at trives uden for hjemmet – uanset om det er i vuggestue, børnehave, skole, ved familiefester eller i supermarkedet – har brug for en anden tilgang. Her vælger mange forældre at fokusere på en målrettet indsats hjemmefra, der hjælper barnet til at opnå den neurologiske stabilitet, der skal til, før et barn kan deltage i aktiviteter på lige fod med jævnaldrende.
Hjemmetræning: En målrettet indsats
Hjemmetræning handler ikke kun om læring i hjemmet, men om at skabe de rette rammer, hvor barnets neurologiske udvikling støttes optimalt. Som forælder har du den unikke fordel, at du kender dit barn bedst og dermed også kan hjælpe det videre fra nuværende udfordringer til et potentiale, hvor det kan begå sig bedre blandt andre børn og i fælles rammer. Vi er her for at vise dig den vej som har være succesfuld for mange andre hundrede børn vi har mødt og deres familier.
Fra små aktiviteter, der startes i hjemmet, som gradvist opbygges og føre til større succesoplevelser uden for hjemmet. Når barnet har øvet sig hjemme, kan forældre tage en støttende rolle i at introducere barnet til aktiviteter ude – f.eks. fritidsaktiviteter, legeaftaler eller skoleliv. Det er vigtigt, at søskende også inkluderes i denne proces, så de oplever sig som en naturlig del af helheden. Ofte vil søskende tage rollen som rollemodeller og støtte deres bror eller søster på vejen på udflugter og indkøbsture, når et barn er klar til det.
Skridt for skridt mod inklusion
Ved at identificere barnets neurologiske udfordringer og samtidig anerkende de ressourcer, barnet allerede har, kan hjemmetræningsprogrammer støtte og fremme en stabil udvikling. Det kan betyde, at barnet i første omgang lærer at deltage i fritidsaktiviteter når det er parat, for senere bliver klar til en mere aktiv hverdag i børnehave eller skole.
Med den rette støtte, tålmodighed og målrettede indsats bliver hjemmetræningen ikke blot et redskab til udvikling, men en vigtig bro til fællesskabet.
.
Alt i dette emne og mere til kommer vi ind på I Neurospires forældrekursus. Du er også meget velkommen til at deltage.
Andre emner i bloggen er:

Når den grimme smag, stopper et barns udvikling

Kviksølv i fisk & fiskeolie:hvor forsvinder det hen?
Brug for hjælp til dit barn?
