Neurospires Blog

Ilt! Gør dit barn stærkt

Neurospires Alt om børn artikler

logo 2 (hvid)
child-1347385_1280

Få indblik i hvordan ilt og en bedre respiration skaber livsændig for børn med neurologiske udfordringer .

  • Lær hvilken enorm betydning ilt spiller i forhold til at skabe bedring for børn med autisme og andre neurologiske udfordringer.
  • Få indblik i hvordan begrænset åndedræstsfunktion begrænser børn i deres muligheder.
  • Lær om hvordan hjernen kan få hjælp til at få mere ilt.
  • Opdag hvilke metoder, teknikker og træning børn kan bruge for at få forbedret deres respiration.

Der er mange tegn, hvormed det kan aflæses, at børn mangler ilt. Symptomer og adfærd hvor børn har svært ved at holde trin med andre børn, savler andre eller sidder med munden åben. Ilt er afgørende for vores velbefindende og funktionsevne. Som forældre er det vigtigt at kunne registrere de signaler, hjernen sender, fordi derved kan der træffes de rigtige valg, hvilket især er vigtigt i forhold til børn med særlige behov.

Nogle børn kæmper en stille kamp med neurologiske udfordringer i forhold til at forsyne hjernen med ilt, vand og glukose. Hjernen har brug for en balanceret tilstrømning af næring for at kunne fungere optimalt. Mange tænker først på iltproblemer, når de ser en ryger med nedsat lungefunktion, men åndedrætsproblemer kan også spille en stor rolle for børn. Åndedrætsproblemer kommer til udtryk meget forskelligt, hvor det får betydning for, hvor fysisk aktive børn er, hvor ofte de bliver syge med luftvejsinfektioner, og hvor oplagte og funktionsdygtige de er. Mange børn med neurologiske udfordringer er meget trætte, har hovedpine, er stressede, misser med øjnene eller sidder med åben mund uden at få mere hjælp.

At støtte børn i at opnå en god respiration er en vigtig opgave. Ofte er det er først, når der opstår store ubalancer, og et barn kæmper at der søges efter svar. Når et barn afviger fra andre jævnaldrende i deres handlinger, har neurologiske symptomer eller bliver bremset helbredsmæssigt, har fysiske eller sine sansemæssige problemer, så bliver det essentielt at finde de nødvendige oplysninger og svar.

Forbedring af børns åndedræt kan have stor betydning for deres funktionsevne og trivsel på alle niveauer, især for børn med neurologiske ubalancer. Alene synsområdet i hjernen kræver en betydelig del af den ilt, hjernen forsynes med. Når børn først er godt igang med at lærer sig at krybe, kravle, gå, løbe, cykle og svømme er de godt på vej, med at forbedre åndedrættet. Men de er også en lang række af metoder, teknikker, træning  som sammen med god ernæring støtter kroppens forsyning af ilt, som over tid skaber højere livskvalitet.

apple-1572648_1280

Når den grimme smag, stopper et barns udvikling

pexels-photo-11355217

Kviksølv i fisk & fiskeolie:hvor forsvinder det hen?

Brug for hjælp til dit barn?

logo 2 (hvid)